De naam van de groep komt door de samentrekking van de voornamen van de stichters van de groep namelijk Jos Calcoen en Michel Geeraert.

Jammer genoeg is Jos ons enkele jaren geleden veel te vroeg ontvallen.

De JoMi fotogroep geeft op geregelde tijdstippen workshops op maat.

Website JoMi fotografiegroep

Bijeenkomsten en Cursussen

De cursussen/bijeenkomsten gaan door om de veertien dagen  op dinsdagavond om 19u. tot 22u.
Indien nodig geven we herhalingen van de workshops op zondagmorgen vanaf 09.30u tot 12u voor de mensen die afwezig waren.
Iedereen is welkom in ons midden. Bij aanvraag sturen wij u graag de data waarop wij een activiteit hebben en de plaats van het gebeuren.
Voor de JoMi fotogroep dient geen lidgeld betaald te worden, wij zijn een groep vrienden die fotografie hoog in ons vaandel dragen.

De JoMi groep doet niet aan wedstrijdfotografie.

Op de bijeenkomsten beoordelen we samen de foto’s welke je mee brengt op stick of op papieren afdruk. Breng steeds het origineel RAW bestand ter vergelijking mee en je bewerkte foto.

We bespreken zowel de goede punten als de minder goede. Geven opbouwende commentaar en vooral veel raad over hoe het moet. Bij ons mag iedereen zijn zegje doen zolang het maar opbouwend is. Aan negatieve commentaar heb je totaal niets. Wij delen onvoorwaardelijk onze kennis met de andere leden.
Bedenk dat u als maker van de foto het laatste woord heeft en beslist of je de raadgevingen al dan niet opvolgt. Bij de joMi groep zijn er geen verschillen onderling tussen de fotografen.
Goede, betere of beste fotografen kennen we niet. We fotograferen allemaal naar best vermogen.

In ons lokaal hebben wij een pc, laptop en een beamer ter beschikking.

Deze cursussen staan op het programma 

- Cursus foto’s bewerken met  Adobe Camera Raw (ACR)
- Cursus basis fotografie.
- Cursus beeldbewerking met Photoshop CC

Sommige lessen reeksen zijn betalend. Het zijn meestal losse modules zodat je bij afwezigheid enkel deze module mist. Bij iedere module hoort een handleiding in het “WORD” formaat geschreven welke we op uw stick plaatsen zodat je deze kunt uitprinten.

Leden die zich geroepen voelen om ook een lessenreeks of een aparte les te geven zijn welkom.
Ook zij krijgen dan een vergoeding.

Dropbox

De leden hebben toegang tot de JoMi dropbox. In deze box kun je je werk plaatsen in een eigen folder ter beoordeling. Alle leden mogen hier op de geplaatste foto’s hun visie over deze foto’s geven.

Skype

De leden die een skype account hebben kunnen ook via dit medium dagelijks contact onderhouden met de JoMi fotogroep en de andere leden.
Stuur daarvoor een aanvraag naar het email adres van de JoMi groep met uw skype gegevens en wij zorgen voor de rest

Website

De JoMi groep heeft een website. De leden die daarvoor een kleine bijdrage betalen kunnen er maandelijks hun foto’s op plaatsen.

Alle informatie over het reilen en zeilen van de JoMi fotogroep kun je bekomen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.